Taller d’Acompanyament contra l’Apartheid Sanitari

cartellDesprés de la promulgació del Reial decret 16/2012 el nostre sistema sanitari ha empitjorat en qualitat i seguretat. S’ha iniciat, de fet, la fi del model de Sanitat Universal ja que implica que l’atenció sanitària no s’ofereix per a tots per igual, a pesar que ens vulguin fer creure el contrari. Ens trobem en un estat d’Apartheid Sanitari en el qual, per rebre atenció sanitària (urgent, general o especialitzada), s’estableixen una sèrie de paràmetres i condicions que regulen el dret de les persones que viuen en aquest país a ser atesos en cas de malaltia, discriminant a les més febles.

La implantació del RD ha estat desigual a les diferents Comunitats Autònomes. En el cas de Catalunya, s’ha intentat pal·liar la mesura amb la instrucció 10/2012, en la qual s’estableixen diferents nivells d’accés a la sanitat en funció del temps d’empadronament en la comunitat. Diversos col·lectius i Assemblees de Barri de Barcelona estan treballant per revertir aquesta situació de desprotecció sanitària, amb un objectiu clar i contundent: derogar el Real Decret per injust, racista, classista i masclista.

I el mecanisme per aconseguir-ho és la creació de Grups d’Acompanyament, formats per veïns i veïnes del barri, treballant conjuntament amb professionals de la sanitat pública que no estan disposats a acatar una llei injusta. Als barris del Guinardó i de Can Baró, juntament amb el barri del Carmel i altres barris del districte de Nou Barris, s’ha creat un grup d’acompanyament propi. De la mà de la PASU_CAT i dins la campanya Jo, Sí, Sanitat Universal, us convidem a tota la gent del barri a venir a conèixer el problema de primera mà i a treballar conjuntament.

Parlarem amb gent de la PASU_CAT, amb companyes que ja estan treballant en el grup d’acompanyament del barri, vindrà personal sanitari del barri conscienciat amb el problema i, entre totes les persones assistents, ens marcarem uns objectius comuns i traçarem les línies de treball perquè al nostre barri cap persona quedi exclosa de la Sanitat Pública.

Us esperem el proper dilluns 21 d’octubre a les 19h, com sempre, al Casal d’Entitats del Mas Guinardó.

Aquesta entrada s'ha publicat en cartell i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s