Capitalisme i Universitat: Mercantilització del Coneixement

cartellDesprés de cancel·lar la darrera xerrada degut a l’actualitat de la lluita que s’està duent a terme a les universitats públiques del nostre país, tornem a engegar el debat sobre la mercantilització del coneixement que estem patint.

Vindrà la Ruth Gozalbo, estudiant de la UB i portaveu de la PUDUP, a explicar-nos de primera mà com s’està desmantellant pas a pas la universitat pública i quins són els nostres mitjans per fer-hi front. I també tindrem amb nosaltres en Ramon Franquesa, professor d’Economia Mundial a la UB.

Serà el proper dilluns 17 de juny a les 19h, com sempre, al Casal d’Entitats del Mas Guinardó.

Aquesta entrada s'ha publicat en cartell i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Capitalisme i Universitat: Mercantilització del Coneixement

 1. Grup Treball Observatori Guinardó-Can Baró en defensa dels Serveis públics i els Drets socials ha dit:

  ASSEMBLEA DE TREBALLADORS/ES DE LES UNIVERSITATS CATALANES
  (DIJOUS 20 DE JUNY, 18.30 h)

  Després d’un curs d’intensa lluita en defensa de la universitat pública i dels nostres llocs de treball, considerem que no ens hem equivocat: les nostres reivindicacions en van plenes de dignitat i raó. Aquest curs hem fet evident que la nostra força té clares repercussions sobre les decisions dels equips de govern i fins i tot de la Generalitat (recordeu quin panorama s’albirava fa quatre mesos).Però el projecte neoliberal de destrucció de la universitat pública –que, entre d’altres, té com a conseqüència la destrucció de llocs de treball– s’ha fet també evident, malauradament.

  Acabem aquest curs denunciant, un cop més, que la majoria d’equips de govern de les universitats catalanes no estan al costat dels treballadors/es i de l’alumnat. Cap equip rectoral ha estat capaç de plantar cara a la destructiva política mercantalitzadora que està duent a terme la Secretaria General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

  La lamentable notícia de 78 acomiadaments d’interins del PAS a la UPC i l’amenaça d’acomiadaments i de no-renovacions de contractes de professorat no-permanent en altres universitats posen de manifest el seguidisme dels equips rectorals pel que fa a les polítiques d’ofec pressupostari sostingut per part de la Generalitat de Catalunya.

  Arribem a final de curs veient com les nostres universitats estan patint processos ben clars de mercantilització i privatizació. Arribem a final de curs veient com es tanquen estudis públics i proliferen màsters privats. Arribem a final de curs veient com s’acomiada les nostres companyes i companys, com si el treball fos un privilegi en lloc d’un dret. Arribem a final de curs veient com es precaritzen els nostres llocs de treball. Arribem a final de curs angoixats perquè no sabem què caram succeirà a l’estiu, al setembre o al curs vinent.

  Però, alhora, arribem a final de curs articulats i units, tenint ben clar que no estem equivocats i que la nostra lluita és un exercici de responsabilitat amb una societat futura, amb nosaltres mateixos i amb el conjunt de l’estudiantat, i no hem de permetre que s’emprengui un rumb que només serveixi els interessos d’uns pocs. Així, proclamen de nou tot això que dóna sentit a la nostra lluita:

  VOLEM UNA UNIVERSITAT PÚBLICA , POPULAR I DE QUALITAT.

  DIEM NO A UNA UNIVERSITAT QUE EXPULSA ELS SEUS TREBALLADORS/ES I EL SEU ALUMNAT

  DIEM NO A UNA UNIVERSITAT OPACA EN QUÈ S’HI AMAGUEN PRÀCTIQUES FRAUDULENTES, CORRUPTELES I APROPIACIONS DE DINERS PÚBLICS PER A BENEFICIS PRIVATS

  DIEM NO A LA PRECARITZACIÓ LABORAL I ELS ACOMIADAMENTS

  CRIDEM A LA SOLIDARITAT AMB ELS COMPANYS/ES ACOMIADATS

  CRIDEM A LA MOBILITZACIÓ SOSTINGUDA PER SALVAR LA UNIVERSITAT PÚBLICA I ELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL

  Per aquestes raons…

  CRIDEM ELS TREBALLADORS/ES DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES A PARTICIPAR EN UNA GRAN ASSEMBLEA A LA FACULTAT DE NÀUTICA DE LA UPC (Pla de Palau-18, Metro Barceloneta, línia groga), EL 20 DE JUNY, A DOS QUARTS DE SET (18.30 h).

  Aquesta assemblea ha de permetre’ns mantenir-nos organitzats per evitar els acomiadaments i les “no-renovacions” de contractes que es puguin produir a curt termini i fins al 15 de setembre, i iniciar el curs que ve amb un estratègia de lluita ben clara per combatre rotundament els acomiadaments ja decidits.

  PARTICIPA-HI!!!

  AQUESTA LLUITA TÉ A VEURE AMB TU, AQUESTA LLUITA TÉ A VEURE AMB NOSALTRES

  CAPUTXINADA 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s